Impulsada i organitzada per l'ONG SODEPAU, la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya és un esdeveniment cinematogràfic que neix gràcies al suport de Beirut DC, un col.lectiu de cineastes libanesos units per l’afany de fer cinema i difondre’l més enllà de les seves fronteres.

La Mostra té la voluntat d’obrir una finestra als cinemes àrabs a Catalunya, una cinematografia desconeguda i amb una presència irrisòria a les grans pantalles del nostre país.

També neix amb la intenció de trencar els estereotips sobre el què anomenem “Món àrab”, un mirada occidental sobre Orient que amaga i simplifica, sense massa miraments, unes realitats més riques, diverses i complexes del que ens pensem.

La Mostra també vol ser una caixa de ressonància dels anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani.

Una iniciativa de:

 

ONG SODEPAU és una associació de solidaritat amb una trajectòria de més de vint anys teixint complicitats i construint ponts entre les dues riberes del mediterrani, amb una clara vocació de transformació social.

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya