Durant dos dies, el 19 i 23 de maig, torna el cinema presencial a La Sedeta amb el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis amb el més destacat del cinema actual que es va poder veure a la Mostra de Cinema Àrab i Meditarrani.

L'onzena edició del Cicle ens permet redescobrir o apropar-nos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de la 15a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Les activitats són gratuïtes.

Divendres 19 de maig a les 19h: Miguel's War, d'Eliane Raheb

Michel Jelelaty és un home gai que va créixer oprimit i avergonyit durant la guerra civil libanesa. Els  conflictes sobre la seva identitat nacional, religiosa i sexual l'empenyen a fugir a Madrid, on trenca amb tot i inicia una vida plena d'excessos. Un documental que barreja recreacions, animació, entrevistes introspectives i material d'arxiu.

Barrejant recreacions, animació, entrevistes introspectives i material d'arxiu, aquest documental dissecciona els traumes i les lesions emocionals de Miguel, al mateix temps que explora les possibilitats de catarsi mitjançant un tipus d'autoanàlisi exhaustiu.

En acabar la projecció comptarem amb la presència del protagonista, Michel Jelelaty.

Any: 2021 | País: Líban | Durada: 128 | Llengua: Àrab,  VOSC | Gènere: documental

Dimarts 23 de maig a les 19h: 200 Metresd'Ameen Nayfeh

Un pare palestí de nom Mustafà es veu atrapat a l'altre costat del mur de Cisjordània mentre intenta arribar a l'hospital on han ingressat el seu fill. Atès que li deneguen el pas, ha de donar una volta de 200 km per creuar la frontera de forma il·legal, tot pagant una gran quantitat de diners.

És l'òpera prima del palestí Ameen Nayfeh que va rodar "200 Metres" per narrar una història que ha viscut i ha sentit moltíssimes vegades.

Any: 2020 | País: Palestina, Jordània, Qatar, Suècia, Itlàlia | Durada: 96 minuts | Llengua: Àrab, Hebreu, Anglès VOSC | Gènere: documental

 

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya