La segona edició del cicle Palestina amb ulls de dona arriba al juny amb cinc propostes de curtmetratges que ens permetran acostar-nos a Palestina a través de les seves mirades.

Aquest cicle itinerant neix de la col·laboració entre l’Associació HèliaSODEPAU i la HWC (Health Work Committees) al llarg de més de cinc anys, en el marc de  diferents projectes de cooperació a Palestina amb la salut i la participació de les dones com a eixos vertebradors. Després de diverses edicions organitzant cinefòrums de cinema palestí realitzat per dones, arreu de Catalunya i amb la complicitat del teixit social i cultural del país, l’any 2020 vam fer un salt ampliant l’abast de les col·laboracions i creant un espai estable per la difusió de curtmetratges fets per dones palestines gràcies a Movimiento por la Paz - MPDL.

El projecte compta amb la col·laboració de tres festivals de cinema compromesos amb la causa palestina: la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya; el Nazra: Palestine short film festival (Itàlia) i el Festival Ciné-Palestine (París), que es conjuren per a difondre la història, la cultura, la vida i la resistència de la població Palestina, especialment la protagonitzada per dones, a través del cinema. I enguany s’hi suma la Mostra Internacional de films de dones organitzada per Drac Màgic, un associació pionera en l’educació a través del cinema i en la difusió dels cinemes de dones a Catalunya, i el Al Ard [doc] Film Festival, organitzat per l’Associació d’amistat Sardenya-Palestina i que té per objectiu donar a conèixer la realitat de palestina a través del cinema i de l’art. 

Un cicle itinerant que acostar el territori català a Palestina 

La segona edició, a més de consolidar algunes de les col·laboracions com el Cinema Catalunya de Terrassa i l’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona, s’incorporen el Teatre de la Unió d’Alpicat i al Centre Unesco pel diàleg Intercultural a la mediterrània de la URV a Tarragona.

Els curtmetratges escollit que es podran veure en aquests diferents espais són Bloody basil dirigida per Elia Ghorbiah; Restored pictures, dirigida per MahassenNasser-Eldin; Your father was born 100 years old, so was the Nakba, dirigida per RazanAlsalah, In vitro (Al Mukhtabar), dirigida per Larissa Sansour i Soren Lind; i The present, dirigida per Farah Nablusi.

 

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya