El 20 i 21 de maig torna el cinema presencial a La Sedeta amb el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis amb el més destacat del cinema actual. Tornem a les sales i recuperem l’experiència de gaudir del cinema de forma col.lectiva i en gran pantalla.

La novena edició del Cicle ens permet redescobrir o apropar-nos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de la 14a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Amb un ull posat a l’actualitat més candent, però sempre cercant les arrels profundes que ens ajuden a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies, el cicle d’enguany ens permetrà descobrir una de les millors pel.lícules del cinema amazigh actual, Amussu, i conèixer de primera mà la lluita amb més trajectòria contra la indústria minera al Marroc. També revisitarem Algèria, acompanyant a Dorothée Myriam Kellou, la realitzadora, i al seu pare, en un viatge per un dels episodis més silenciats de la guerra d’independència algeriana amb A Mansourah tu ens has separat.

Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia!

Dijous 20 de maig a les 19h:

A Mansourah tu ens has separat /À Mansourah tu nous as separé, dirigida per Dorothée Myriam Kellou.

Algèria, França, Dinamarca-2019 / 67 min / VOSC
De retorn a Mansourah, el seu poble, en Malek recupera amb Dorothée Myriam, la seva filla, una memòria històrica que la major part de joves ignoren. Durant la guerra d’Algèria, 2.350.000 milions de persones han estat desplaçades per l’exèrcit francès i reagrupats en camps. Prop d’un 1.175.000 han estat forçades a deixar casa seva. En el poble, filla i pare s’interroguen sobre aquests silencis.
Debat posterior amb Meriem Ould-otmane Bekhti. Graduada en sociologia i Màster en Direcció de Recursos Humans.
Entrada gratuïta.
Inscripció AQUÍ, o trucant als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.

Divendres 21 de maig a les 19h:

Amussu / Amussu dirigida per Nadir Bouhmouch.

Marroc-2019 / 99 min / VOSC
L'any 2011, per salvar el seu oasi, els habitants d’Imider, van tancar una canonada d’aigua destinada a la mina de plata més gran d’Àfrica. Vuit anys després, canten recollint els fruits del seu activisme.
Debat posterior amb Aziz Baha. Educador social i expresident de la Casa Amaziga de Catalunya.
Entrada gratuïta.
Inscripció AQUÍ, o trucant als telèfons 93 207 37 03 / 93 459 12 28.

 

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya